Poveștile reprezintă cea mai la îndemână "unealtă" digitală, locul perfect pentru brandurile care doresc să dezvolte și să folosească în propria promovare fiecare instrument pe care îl lansează rețelele de socializare. Și cum poți să încurajezi utilizatorii, fie ei și branduri, să creeze mai mult conținut dacă nu prin apariția diferitelor funcții noi, bune de testat?
Ideile de mai sus se potrivesc perfect atunci când începem să vorbim despre Instagram Stories, una dintre cele mai noi funcții lansate de Instagram. Dacă până acum urmăritorii nu vă cunoșteau brandul, pentru că postați prea rar, acum, cu un singur click, puteți face publice cele mai interesante momente ale zilei, iar timp de 24 de ore "povestea" va ajunge în feed-ul tuturor.
Toată lumea are o poveste
În acest context, zona de business a înțeles că niciun instrument nu este în plus atunci când vine vorba de raportarea prezenței online și de câștigarea vizibilității în rândul clienților deja existenți , dar și cei noi. Imaginile, care au "valabilitate" doar 24 de ore, au devenit parte integrantă a strategiei lor de marketing și s-au transformat în lead-uri valoroase, mesajul ajungând la publicul țintă. Câți dintre noi am mers a doua zi să cumpărăm un produs după ce l-am admirat pentru o vreme într-o fotografie apărută în Social Media? Răspunsul este: mulți! Pentru că da, Instagram poate fi locul în care achiziția unui produs sau serviciu este influențată de dorință.
De cealaltă parte a baricadei, găsim brandurile care prin Instagram Stories înțeleg vizibilitatea ideilor inspiraționale pentru publicul lor țintă, care în momentul de față nu reprezintă un profit. Vorbim însă despre acele mărci care au înțeles că o prezență online prea convențională, reticentă la nou, va risca fie să piardă clienți, fie să rămână blocate într-un portofoliu lipsit de clienți noi, fiind uitate într-un internet în care predomină inspirația și ingeniozitatea.
Interactivitate de la un capăt la altul
Diferite filtre, GIF-uri, emoticoane, etichete, hashtag-uri sau desene colorate sunt câteva dintre instrumentele componente Instagram Stories care dau poveștilor voastre imaginea pe care vreți să o împărtășiți cu publicul. Cu cât este mai credibilă povestea pe care o veți construi, cu atât mai mare va fi dinamismul și capacitatea de a vă adapta brandul la mediul digital. Și partea cea mai interesantă abia acum începe: brandurile pot interacționa cu persoanele care apreciază postările sub formă de stories, prin schimb de mesaje și reacții dintre cele mai diverse.
Secretul succesului în marketingul digital poate fi rezumat în multe feluri, iar Instagram Stories este doar unul dintre ele. Vouă ce povești v-au atras atenția?