MENIU
RO
EN

‘’Nu m-ai căuta, dacă nu m-ai fi găsit.’’ - Blaise Pascal

min de citit

 

Căutare - Vizibilitatea - Vânzări 

Dacă ‘’ești la un click distanță’’ de a găsi răspunsul la o întrebare sau de a achiziționa acel produs pe care îl cauți la ‘’ofertă’’ de săptămâni întregi, atunci știi că e esențial să poți găsi informația potrivită online. Așa că azi vorbim despre cum și ce căutăm și de ce vizibilitatea în motoarele de căutare este crucială pentru business.

Cu toții am adoptat reflexul de a "da un Google" atunci când avem o nedumerire. Fie că vrem să știm cum să reparăm un obiect, vrem să cumpărăm ultimul model de smartphone (la cele mai bune rate) sau căutăm un instalator, instinctul nostru primar deschide o pagină de google.

Ceea ce căutăm online se schimbă în funcție de context, stări emoționale sau evenimente curente. Și, chiar dacă uneori pare că "surfăm" fără țintă, în spatele fiecărei căutări se află o necesitate, sau o dorință.

O afacere care nu este vizibilă online este ca o carte nescrisă. Are potențial, dar nu își atinge obiectivul. Conectarea cu publicul țintă și convertirea acestuia în clienți se face mult mai ușor atunci când ești la un click distanță. Cu cât ești mai ușor de găsit, cu atât crești în ochii lumii și cresc și vânzările.

 

Jucării digitale pentru oameni mari

Search Engine Optimization nu e doar o terminologie fancy pe care o aruncă în stânga și în dreapta, doar ca să părem interesanți. Este esența unei strategii de marketing digital eficiente. De ce? Păi pentru că SEO se asigură că, atunci când cineva caută un produs sau serviciu pe care îl oferi, tu ești acolo, în topul rezultatelor.

Un site optimizat pentru motoarele de căutare se traduce prin mai mult trafic organic, adică vizitatori care ajung pe site-ul tău în mod natural, fără publicitate plătită. Cu introducerea asistenților virtuali și a căutărilor vocale, modul în care oamenii interoghează internetul se schimbă. Așa că lustruiți-vă uneltele digitale și lăsați-vă ușor de găsit, altfel pierdeți oportunități

 

Optimismul și gândirea pozitivă…

Conectați direct la domeniul digital, de multe ori ne gândim la modul în care tehnologia ne influențează comportamentul de consumatori și așa am pus de o listă de beneficii:

 

1. Democratizarea informației

Una dintre cele mai mari realizări ale erei digitale este capacitatea de a democratiza informația. Oricine deține o conexiune la internet are acces la o vastă bibliotecă de informații. SEO contribuie la acest proces, asigurându-se că informațiile relevante ajung la cei interesați. Aceasta este o veste excelentă pentru consumatori, dar și pentru branduri, care acum pot ajunge mai ușor la publicul lor.

 

2. Sustenabilitatea afacerilor mici (și mijlocii)

Am observat o creștere a antreprenoriatului în ultimii ani. Mulți oameni își deschid propriile afaceri online, iar SEO le oferă o șansă reală de a concura cu giganții industriei. Cred că acest lucru duce la o diversificare sănătoasă a pieței și la o inovație crescută.

 

3. Adaptabilitatea

Din experiența noastră, SEO nu este doar despre cuvinte cheie sau link building. Este o disciplină care se adaptează constant la noile tendințe și tehnologii. Cu introducerea căutărilor vocale, a realității augmentate sau a AI, SEO a fost nevoit să evolueze. Lucru care ne face să credem că, indiferent de schimbările care vor veni, SEO va găsi întotdeauna modalități de a se integra și de a fi relevant.

 

4. Conexiunea umană

La baza lui se află nevoia umană de informare. Deși se bazează pe algoritmi și tehnologie, finalitatea SEO este de a conecta oamenii la informațiile de care au nevoie. Ce învățăm de aici? Că, în ciuda progresului tehnologic, nevoile și dorințele noastre umane rămân constante.

 

În loc de concluzie

Într-o lume în care "dăm un Google" la ordinea zilei, vizibilitatea online nu este doar recomandată, ci esențială. În ceea ce privește evoluția SEO și rolul său în viitorul marketingului digital, noi suntem optimiști și chiar entuziaști. Așadar, dragilor, dacă sunteți la început de drum în digital sau vreți să vă revitalizați business-ul, nu subestimați puterea acestui tool. Pentru viitor, cel apropiat, rămâne o piatră de temelie în arhitectura succesului online.

 

Până luna viitoare, succes în toate căutările voastre, online și offline!

 

Articol scris de:

Natalia Sfetcu